General soliton solutions to the nonlocal NLS equation with zero and nonzero boundary conditions
报告人:冯宝峰教授, 美国德克萨斯州大学 时间:2021年4月7日10:00 字号:

报告地点: 腾讯会议 ID 607 261 988

邀请人:田立新教授

报告摘要:We consider general soliton solutions to a nonlocal nonlinear Schrodinger (NLS) equation for both zero and nonzero boundary conditions. Based on the combination of Hirota's bilinear method and the Kadomtsev-Petviashvili (KP) hierarchy reduction method, we firstly construct general N-soliton solution for zero boundary condition starting from the tau functions of the two-component KP hierarchy. Then, from the tau functions of the single component KP hierarchy, we construct general soliton solutions to the nonlocal NLS equation with nonzero boundary conditions.

报告人简介:冯宝峰教授,男,理学博士。1989年于清华大学获学士学位,1997年取得日本名古屋大学获硕士学位,2000年于日本京都大学获博士学位。美国德克萨斯大学数学系教授,在可积系统和离散的可积系统,偏微分方程科学计算和数值方法(PDE),非线性波,格点的形成和摄动方法等众多领域发表多篇学术论文。